• GUEST WRITER

Τηγανητός μπακαλιάρος με πατατοσαλάτα και παντζάρι τουρσί, από τον chef, Παύλο Τζάνο


Photo credits: Nadia.Wooden

Όπως κάθε εβδομάδα, ο chef, Παύλος Τζάνος μας παρουσιάζει μία από τις ξεχωριστές συνταγές του. Αυτή τη φορά, ετοίμασε τηγανιτό μπακαλιάρο με πατατοσαλάτα και παντζάρι τουρσί, ένα ελληνικό πιάτο με μεγάλη ποικιλία γεύσεων, που θα σας ταξιδέψει. Δείτε εδώ: το σπιτικό Burger με μαρμελάδα ντομάτας, ρόκα και φρέσκια μοτσαρέλα της προηγούμενης εβδομάδας.



Υλικά (για 3 μερίδες)

Για το παντζάρι τουρσί:

  1. 1 συσκευασία (500 γρ.) παντζάρια στον ατμό

  2. Ξύδι λευκό

  3. Αλάτι

  4. Νερό



Για την πατατοσαλάτα:

  1. 2 μεγάλες πατάτες

  2. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα

  3. 70 γρ. κάπαρη

  4. 5 τεμάχια αγγουράκι τουρσί

  5. ¼ ματσάκι μαϊντανό

  6. Ελαιόλαδο

  7. Αλάτι

  8. Πιπέρι



Για τον τηγανιτό μπακαλιάρο:

  1. 500 γρ. καθαρό φιλέτο μπακαλιάρου

  2. 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)

  3. 2 κ.σ. baking powder

  4. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  5. Αλάτι

  6. Πιπέρι

  7. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση



Για το παντζάρι τουρσί:


  1. Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα βάζο.

  2. Σε ένα ποτήρι με νερό ανακατεύουμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι.

  3. Γεμίζουμε το βάζο μέχρι λίγο πάνω από τη μέση και συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με το λευκό ξύδι.

  4. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στο ψυγείο.

  5. Διατηρείται έως και μία εβδομάδα.


Για την πατατοσαλάτα:


  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες ώστε να φύγει το χώμα, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο κρύο νερό και τις βάζουμε να βράσουν.

  2. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, την κάπαρη, το αγγουράκι και τον μαϊντανό.

  3. Όταν βράσουν οι πατάτες, και αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.


Για τον τηγανιτό μπακαλιάρο:


  1. Πλένουμε το ψάρι και μετά το ταμπονάρουμε με χαρτί.

  2. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μπύρα, το αλεύρι, το baking powder και 1 κ.γ. αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα για να διαλύσουμε τους σβόλους.

  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει καλά, βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια του ψαριού αφού τα έχουμε περάσει από το κουρκούτι.

  5. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί ώστε να τραβήξουν το λάδι.







Τώρα και οι τρεις παρασκευές μας είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

*Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο σας λίγη φρέσκια ρόκα.

Ένα καθαρά ελληνικό πιάτο με πολλές πλούσιες γεύσεις που θα σας συναρπάσει!

Καλή σας όρεξη!

2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png