• GUEST WRITER

Παντεσπάνι σοκολατένιο με κρέμα σαντιγί, από τον pastry chef, Παύλο Τσιολέκα


Photo credits: a happy cloud

Μετά την mousse σοκολάτας της προηγούμενης εβδομάδας, ο pastry chef των Athenian Times, Παύλος Τσιολέκας, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε παντεσπάνι σοκολατένιο με κρέμα σαντιγί. Μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να μας στέλνετε τις ιδέες, τις απορίες και τις συνταγές σας στο info@atheniantimes.gr





Υλικά:



Παντεσπάνι:

  1. 250γρ αυγά

  2. 125γρ ζάχαρη κρυσταλλική

  3. 100γρ αλεύρι μαλακό

  4. 5γρ μπέικιν πάουντερ

  5. 40γρ βούτυρο λιωμένο

  6. 30γρ κακάο



Σιρόπι για το παντεσπάνι:

  1. 300γρ νερό

  2. 200γρ ζάχαρη


Για σαντιγί:

  1. 220γρ κρέμα γάλακτος

  2. 100γρ τυρί κρέμα

  3. 65γρ άχνη ζάχαρη

  4. Το χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς (αέρα).

  2. Βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη σε μπεν μαρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  3. Αφού λιώσει η ζάχαρη μεταφέρουμε το μίγμα με τα αυγά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε το βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε τσέρκι με διάμετρο 17cm και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.













Για το σιρόπι:

  1. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  2. Ανακατεύουμε καλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  3. Μόλις κρυώσει ελαφρώς σιροπιάζουμε το παντεσπάνι.

Για την σαντιγί:

  1. Χτυπάμε καλα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη.

  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το χυμό λεμόνι χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  3. Παγώνουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε.

*Μπορούμε να το σερβίρουμε με φράουλες, μούρα η με όποιο φρούτο επιθυμούμε.










2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png