• GUEST WRITER

Καλοκαιρινή mousse σοκολάτας από τον pastry chef των Athenian Times, Παύλο Τσιολέκα


Photo credits: a happy cloud

Μετά την κρέμα patisserie με φράουλες, ο pastry chef των Athenian Times, Παύλος Τσιολέκας, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μία καλοκαιρινή mousse σοκολάτας. Μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να μας στέλνετε τις ιδέες, τις απορίες και τις συνταγές σας στο info@atheniantimes.gr



Υλικά

  1. 400γρ κουβερτούρα

  2. 6 κρόκους

  3. 6 ασπράδια μαρέγκα

  4. 6 κουταλιές κοφτές σούπας ζάχαρη άχνη

  5. 100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Εκτέλεση

  1. Χτυπάω στο mixer τους κρόκους* με την άχνη καλά να ασπρίσει και να γίνει αφράτο το μίγμα.

  2. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρίν, την αφήνω να γίνει χλιαρή προς κρύα και την ρίχνω στο μίγμα με τα αυγά λίγη-λίγη.

  3. Προσθέτω σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.

  4. Σε άλλο μπολ χτυπάω στο mixer τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σφιχτή.

  5. Την ρίχνω στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.

  6. Την αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

  7. Σερβίρω την mousse σε μπολ ή σε ατομικά ποτηράκια, με γαρνιτούρα φράουλες και ό,τι άλλο σας αρέσει.


(* Για να μην χτυπήσετε τους κρόκους ωμούς, μπορείτε να τους χτυπήσετε με την άχνη σε μπεν-μαρίν με μίξερ χειρός. Με αυτόν τον τρόπο οι κρόκοι αποστειρώνονται και είναι ασφαλείς).

















2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png