• GUEST WRITER

Kαλοκαιρινή και ανάλαφρη κρέμα κακάο από τον pastry chef των AT, Παύλο Τσιολέκα (Photos)


Photo credits: a happy cloud

Μετά το παντεσπάνι σοκολατένιο με κρέμα σαντιγί της προηγούμενης εβδομάδας, ο pastry chef των Athenian Times, Παύλος Τσιολέκας, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μία καλοκαιρινή και ανάλαφρη κρέμα κακάο. Μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να μας στέλνετε τις ιδέες, τις απορίες και τις συνταγές σας στο info@atheniantimes.gr






Υλικά για δύο μερίδες:


Κρέμα σοκολάτας:

  1. 110γρ σοκολάτα 85% κακάο

  2. 100γρ γάλα

  3. 200γρ Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  4. 90γρ ζάχαρη άχνη

Τρίμενο μπισκότο δύο μερίδες:

  1. 110γρ μπισκότο

  2. 60γρ βούτυρο λιωμένο


*(Ανακατεύουμε καλα το μπισκότο και το βούτυρο και τα βάζουμε στο φούρνο σε ένα ταψάκι για περίπου 10 λεπτά στους 175 βαθμούς, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.)


Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα.

  2. Αφού λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει χλιαρή.

  3. Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (πήξει).

  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά την σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρώς με το χέρι.

  5. Μεταφέρουμε με γυάλινα μπολ και παγώνουμε.

*(Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε την κρέμα σοκολάτας με βάση από βουτυρωμένο τριμμένο μπισκότο, ή δροσερά φρούτα.)

















2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png