• GUEST WRITER

Μπισκότα με κρέμα λευκής σοκολάτας, από τον pastry chef, Παύλο Τσιολέκα


Photo credits: a happy cloud

Μετά τα κρέμα φράουλας της προηγούμενης εβδομάδας, ο pastry chef των Athenian Times, Παύλος Τσιολέκας, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μπισκότα με κρέμα λευκής σοκολάτας. Μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε να μας στέλνετε τις ιδέες, τις απορίες και τις συνταγές σας στο info@atheniantimes.gr



Υλικα για την κρέμα :

  1. 200 γρ λευκή σοκολάτα

  2. 40 γρ ζάχαρη άχνη

  3. 20 γρ κρέμα γάλακτος

  4. 3 ασπράδια

  5. 3 κρόκοι


Εκτέλεση:


  1. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί η σε φούρνο μικροκυμάτων απλά ανακατεύοντας πολυ συχνά για να μη καεί.

  2. Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.

  3. Σε μίξερ βάζουμε τους κρόκους *(μπορούμε για μεγαλύτερη ασφάλεια να βάλουμε πρώτα τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη άχνη σε μπεν μαρί για 2-3 λεπτά και να τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μετά στο μίξερ για να αφρατέψει), την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε πολύ καλά.

  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί και την λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

  6. Προσθέτουμε την μαρέγκα μέσα στο μίγμα με την λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας με απαλές κυκλικές κινήσεις.

  7. Σερβίρουμε με βάση τα μπισκότα που επιθυμείτε ή και φρούτα.

















Καλή απόλαυση!

2.png

follow us on Instagram @atheniantimes.gr

"Νέα άποψη σε Αθηναϊκούς καιρούς"
- ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ -
Εικόνα1.png
LACREDI LOGO.png
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -
  • Black Facebook Icon
  • Instagram
Εικόνα1.png
Εικόνα1.png